Rävjakten kunde genomföras den 25/2 i strålande solsken

Tidigt lördag morgon 05.30 låste jag upp dörrarna på Viggebygdegård för samlingen skulle vara 06.00 för Stöde S:a s VVO första gemensamma rävjakt. Men före det på morgonen så hade fem jaktledare och några av deras medhjälpare spårat av sedan tidigare utsedda såtar. Sex inbjudna hundekipage med rävhundar och grythundar kom till bygdegården. Totalt blev vi 24 rävjägare som då delades in i tre jaktlag under Micke Widmarks försorg. Såtarna fördelades och passen delades ut av jaktledarna på följande sätt, Skiftesbäcken Loböle, Intaget och Brattås. Några skjutna rävar blev det inte, men alla jaktlag hade upptag och drev. De Jägare jag har talat med efter jakten tyckte att det var trevligt och roligt speciellt de jägare som inte har någon egenhund att jag med. Önskemål om att vi gör det här nästa år var ett uttryck som flera använde sig av.

Kjell Åke Grubb

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.